nieuws

LIVE MUZIEK ZATERDAG 12 MAART VANAF 17.00

LIVE MUZIEK ZATERDAG 12 MAART VANAF 17.00

We hebben de verloting van doarpswurk gewonnen. Ter gelegenheid van Doarpsbrûsdei omdat alle doarpshuizen weer open gaan.

Er is gezellige live Muziek.

zaterdag 12 maart 17.00 tot 20.00

Gratig in café de Boazumer Mjitte

Vanaf 20.00 is de bovenzaal open voor de KAHOOT quiz, deze zal rond 20.30 aanvangen.

Uitreiking prijs van het winnende ontwerp van de Boazumer vlag.

Uitreiking prijs van het winnende ontwerp van de Boazumer vlag.

Ter ere van het 75 jarig Jubileum van Doarpsmienskip Boazum worden er het gehele jaar door activiteiten georganiseerd. De aftrap van dit Jubileum was het ontwerpen van een Boazumer dorpsvlag. In opdracht hebben de leerlingen van It Dubelspan Boazum vlaggen ontworpen. Op 16 december 2021 zijn de winnaars bekend gemaakt.

1 Welmoed

2 Bente Geertje

3 Doutzen

Agenda Ferdivedaasje ploech

Agenda Ferdivedaasje ploech

zaterdag 12 maart Doarpsbrûs Quiz.

Kom naar de opening van ons doarpshûs en boppeseal.

Vanaf 17.00 is er live muziek!!!

vanaf 20.00 is er een KAHOOT quiz. Opgeven kan t/m 8maart. app naar 0618-335374 of mail, smildersA@hotmail.com

april

vrijdag 1 april Jeugd filmavond.

aanvang 20.00. in café de Boazumer Mjitte. voor jeugd groep 8 en ouder. Entree 2,50

paas-haak workshop. Belangstelling meld je aan.

Voor beginners onder begeleiding een paasbeestje haken. Inclusief haaknaald, materiaal en koffie/thee.

aanmelden bij Nellie: nellierijpma@hotmail.com

Datum volgt, na overleg.

Kern met Pit

Kern met Pit

Omdat Doarpsmienskip Boazum 75 jaar bestaat doet ons dorp mee met de actie KERN MET PIT. Een ontzettend leuk initiatief. onderstaand een uitleg wat Kern met Pit doet en wat dit voor ons dorp kan betekenen!!

Wat is Kern met Pit

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Benieuwd naar eerdere voorbeelden? Neem hier even een kijkje. Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation.

Binnen een jaar klaar? Dat is 1.000 euro voor de pot!
Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal Kern met Pit-deelnemer, dan opent dat direct deuren bij gemeenten en andere organisaties. Het hele jaar staan we voor je klaar met tips, advies en contacten in ons netwerk. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. En heb je bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag? Ingenieursbureau Arcadis zorgt voor een oplossing.
Je ontvangt het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project als je buurtinitiatief binnen een jaar is afgerond.

Wie kan meedoen?

Buurtbewoners die een idee hebben om hun leefomgeving te verbeteren. Duizenden initiatieven uit heel Nederland gingen je al voor! Deze mensen hebben prachtige dingen gerealiseerd.

Bekijk de projecten van eerdere edities >

Samenwerken met dorps- of buurtgenoten
Om mee te doen aan Kern met Pit, moet je samenwerken met dorps- of buurtgenoten. Je groep bestaat dus bijvoorbeeld uit mensen die in één buurt, wijk of dorp wonen of die op een andere manier een samenhangende groep vormen, zoals ouders van kinderen van een school of leden van een sportvereniging. Er moet dus een zekerheid zijn dat het initiatief draagvlak heeft in de eigen omgeving.

Prijzen

Als het lukt om binnen een jaar het project te realiseren, ontvang je het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro. Maar er is meer! Per provincie kiezen we een trofeewinnaar en deze twaalf trofeewinnaars dingen weer mee naar de Gouden Pit ter waarde van maar liefst 3.000 euro.

Kern met Pit in 5 stappen

Stap 1: Schrijf je in voor Kern met Pit van 1 september tot en met 31 oktober
De beoordeling en selectie van de projecten gebeurt door onze adviseurs. Half december hoor je of jullie project door is naar de volgende ronde.

Stap 2: Kick-off van je project tijdens de startbijeenkomst
In elke provincie vindt in januari een startbijeenkomst plaats. Tijdens deze dag gaan mooie projecten van start, ontmoet je de andere initiatiefnemers en je adviseur, doe je kennis en inspiratie op en ontvangen de afgeronde projecten hun predicaat en 1.000 euro.

Stap 3: Aan de slag!
Gedurende het jaar gaan jullie aan de slag met het project. Je adviseur komt bij je langs om jullie te helpen, je kunt gratis interessante workshops bijwonen en hulp van Arcadis inzetten. Kortom: we doen er alles aan om van jullie initiatief een succes te maken!

 Stap 4: Uitdelen Kern met Pit predicaten en bekendmaking trofeewinnaars

Is het gelukt? Dan ontvang je in januari het felbegeerde Kern met Pit predicaat en 1.000 euro voor de pot. Ook maken we de trofeewinnaars bekend. Die winnen nog eens 1.500 euro extra en gaan door voor de landelijke finale: de Gouden Pit.

Stap 5: bekendmaking Gouden Pit
Elk jaar maken we bekend welk Kern met Pit project zich het beste burgerinitiatief van Nederland mag noemen en met 3.000 euro naar huis gaat.

Oproep bestuursfunctie(s).

Oproep bestuursfunctie(s).

Omdat er een van de bestuursleden gaat verhuizen en een bestuurslid niet weer herkiesbaar kan worden gesteld zijn er volgend jaar 2 vacatures. We roepen kandidaten op voor een functie in het bestuur van Doarspmienskip. Wie zich verkiesbaar wil stellen kan zich melden bij het bestuur.

Cafe de Boazumer Mjitte.

Cafe de Boazumer Mjitte.

openingstijden Herfst/Winter.

Maandag            gesloten

Dinsdag               19.00-00.00

Woensdag          19.00-00.00

Donderdag         19.00-00.00

Vrijdag                17.00-00.00

Zaterdag             17.00-00.00

Zondag                10.00-22.00

Activiteiten Ferdivedaasje ploech November 2021

Activiteiten Ferdivedaasje ploech November 2021

Donderdag 11 november. Sint Maarten. Start 16.00 op T Heech, naast het Café bij de glasbakken.

vrijdag 12 november. Jongeren Film avond, info volgt.

Zaterdag 20 november. Sinterklaas viering. Verwachte aankomst 14.00. Cafe de Boazumem Mjitte.